Dichtersgilde Sluis, poëzie voor uit en thuis
Marge‐
links

Even voorstellen?

Wat we doen

Bestel een vers!

Nieuws

Marge‐ rechts

Will van Broekhoven is dichter en psycholoog. Hij debuteerde bij Uitgeverij Leeuwenhof in 2023 met Scheldemond en Klauwzeer. Publiceerde daarnaast in Ballustrada en de bundel OverBuren (Bert Bevers, 2017). Will is secretaris‐penningmeester van de Vereniging van Vlaamse Letterkundigen.

Peter Clijsen, beeldend kunstenaar, wijdt zich aan monumentaal modern glas‐in‐loodwerk, muziek, filosofie en poëzie. Hij publiceert zijn gedichten op Facebook en hoopt daaruit een bloemlezing samen te stellen. Vormt samen met Anna Clijsen het muzikale duo ‘Vagantenkost’ dat (Keltische) muziek ten gehore brengt.

Rogier de Jong is dichter en essayist. Hij publiceerde in diverse bloemlezingen en literaire tijdschriften, waaronder Tirade, Deus ex Machina en Ballustrada en publiceerde bij Uitgeverij Liverse in Dordrecht de dichtbundels Memento (2019), Seinpost (2021) en Meerval (2023). Daarnaast is hij werkzaam bij Casa Portiera ABC in Aardenburg. Hij was van 2020 tot 2023 stadsdichter van Aardenburg.

Jan Peter Kakebeeke is dichter, acteur en artistiek leider. Zette zich in voor Stichting Cultureel Aardenburg (SCA), gaf jeugdpoëzie op scholen en is oprichter van Kunstkring Sint Anna ter Muiden, vanwaar uit hij met allerlei poëzieprojecten experimenteert. Als dichter is Jan Peter bekend van zijn jaarlijkse nieuwjaarsgedichten.

Johan Meesters is dichter en voordrachtskunstenaar. Zijn werk varieert van light verse tot bijna hermetisch. Hij debuteerde met Vermakelijkste verzen. Johan treedt sinds 2007 op met zijn gedichten, de laatste jaren ook buiten Zeeuws-Vlaanderen. Hij is naast dichter ook uitgever bij Uitgeverij Leeuwenhof in Oostburg.

Willem van Vliet is schrijver, dichter, regisseur, acteur en zanger. Hij schrijft korte verhalen en poëzie en won daarmee drie kleine literaire prijzen. Hij trad diverse keren op als verteller/performer en is lid van het schrijverscollectief Apropos, het Dichtersgilde Sluis en het boventoonkoor 'De Medeklinkers'.


‘Een mooi gedicht is als een vuurtorenlicht. Het streelt liefdevol je gezicht’